Jump to content
TNG Community

Search the Community

Showing results for tags 'mod'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • TNG Specific
    • Announcements
    • Questions and Answers
    • TNG Modifications
    • Installation and Configuration
    • New Ideas and Suggestions
    • Code Discussion
    • Templates or Design Questions
    • CMS Integrations
    • TNG Wiki
  • Community
    • Member Webpages
    • Genealogy
    • Chit Chat
    • Questions and Answers
    • Offers And Requests

Blogs

  • Community News
  • TNG News

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 268 results

  1. Dear Community maybe someone has experience with this or can help me with the problem, thanks During the first update from 13.1.1 to 13.1.2. I had forgotten to uninstall the MODs. My fault. When updating again, the instructions in the README file have now been followed exactly, I get the following error messages with a GEDCOM export. Everything else seems to work without problems as far as I can see. first and second error message 1. Query: INSERT INTO tng_saveimport (filename, fileoffset, gedcom, media) VALUES("/www/htdocs/w017e1cc/tng.brunk-net.de/GEDCOM/TNGB.ged", 0, "TNGB", "0") Unknown column 'fileoffset' in 'field list' 2. Query: SELECT filename, fileoffset, lasttype, lastid, icount, fcount, scount, ncount, rcount, mcount, pcount, media from tng_saveimport WHERE gedcom = "TNGB" Unknown column 'fileoffset' in 'field list'
  2. I'm using template 17, I have the extra links up top - Third and Fourth Link - I could, obviously delete them, or add another tree. I don't want to add additional trees or branches. So I was thinking maybe a blog? Or article format maybe? Is there a blog mod? What have you all seen or done with the extra link?
  3. Good morning, Under a new law, in Quebec, we should no longer publish data on people who died less than 30 years ago. Is there a utility option or program that a user would have developed for TNG to hide this data? Our base file contains this information. We would like to hide them except for the site administrators. Any help will really be accepted with great gratitude. Jean-Pierre Levasseur
  4. Whenever I try to load a 1910 US Census record using Census Plus International I get the following message: Ancestry.com - 1910 United States Federal Census Series is US Federal Census dbid is = 7884 iid is = 31111_4327295-00124 No header columns found after 2nd if statement No header columns found after my 1st if statement No header columns found after new if statement No header columns found after 3rd if statement No header columns found after 4th if statement Any ideas? Thanks, Marc
  5. Hello! TNG functionality has a limited number of localized languages for the site. There is Russian, but no Ukrainian. Who would you turn to to do Ukrainian localization? I can translate the text from Russian and check it with English, but it needs to be implemented in the system. Thank you
  6. Hello, I have quite an irritating and completely bewildering problem with the Relation Display mod (https://tng.lythgoes.net/wiki/index.php?title=Relationship_Display_Mod) that has never happened before and emerged only after the TNG update 13.1.1 (and persists in 13.1.2). Wherever I am, the mod calculates the default person's (mine) relationship to an inexistent person ("~"). This inexistent person is one of my cousin's "virtual" husband (I don't know his name, but they have children, i.e. there's placeholder in the tree, one of dozens instances of this kind in my tree). I don't know what to do so that the mod calculates relationship dynamically (with an individual, whose tab is open at a given time). On every single page, mod's output is that I'm "the 2 x cousin of the spouse of ~". Any ideas? Anyone had a similar bug? I have the most current version installed: reldisplay_v10.0.0.1 I have written to mod developer (J. Robison), but got no response.
  7. I have just installed this mod and imported my first DOM file. It worked great! However when I click in the view Image tab I get a message that it can't find the server because the Url created looks like this: https://www.ancestry.ancestry.com/imageviewer/collections/62308/images/43290879-Nevada-088197-0005 Notice that ancestry is in the URL twice. If I manually delete one of them I an take directly to the image. What have I done to make ancestry show up twice? Thanks. Marc
  8. azizdogan

    Broadsearch and showspouse

    Hi, this is my 1st topic - i hope anyone can help. I am using TNG since few days - i imported from an old 4.x.x Version the data. I installed broadsearch mod - and it works fine. I can search for alternatives names / maiden names etc. The only problem i have is to get it working with showspouse=yes parameter. Both parameters alone work fine - but if i want to use both ... spouse is not showing I looked in the code and i could see that if broadsearch=Y the else part with showspouse will be ignored. I wanted to copy part of the php/sql code. But i am getting tons os errors. Can anyone help ? I am lost with all that UNIONS LEFT JOINS etc. I think a lot of others are also interested in using both parameters. Thank You So Much For Your Help I Really Appreciate It! Kindly Regards Aziz
  9. Andi 2020

    OpenStreetMap installation problem

    Hello everybody, I'm using TNG 13.0.3 together with the TNG Wordpress plugin and tried to install the OSM mod v13.0.0.7c. Unfortunately I can't install the mod correctly, please see my screenshot for the error messages. I found several threads of people having the same problem, but unfortunately the suggested solutions didn't help. I've disabled all other mods, but without results. I've set the permissions for the folder openstreetmap_v13.0.0.7c to 0755 and for the file openstreetmap_v13.0.0.7c to 0644. I also updated the file cust_text.php. The files are empty, is this right? Unfortunately I don't know, what these files are needed for. In the map-settings I've set OSM as the key name. Can someone tell me where the error could be? Thank you very much in advance! Andreas
  10. Jan Bastiaanssen

    Whats New

    In the Whats New- report I would like to implement an extra section of ACTIVE (PUBLIC) reports. Can someone realize that for me ?? (I am not able to code it myself) Thanks, Jan
  11. Mark Kosinski

    1950 US Census - Census Plus

    I'm interested in adding the 1950 US Census into Census Plus. Other than using the mod I haven't touched any of the code. Is adding a new census to this mod fairly easy? Which files would have to be modified? Any guidance would be very much appreciated!
  12. nacsaszta

    Connections v13.1.0.7

    If a person's ID begins with no I (eg I5) but "ind..." (e.g. ind66755), it indicates an error: "Length: Bad Person1 ID - Pleease Go Back and Correct" Connections v13.1.0.7 developed by Michał Jarociński. I tried to change the ID hand using the "Utilities >> Research IDs" procedure, to the TNG only for the 90's number! TNG 13.1.2 + PHP 8.1 + TEMPLATE 12. Thank you in advance for help AND suggestion! Pál.
  13. Good Morning TNGer's. The question I have is : can you use customconfig.php for more that one dropdown menu? Although I am currently making my first attempt at creating a mod for this, I was wondering about using customconfig.php or editing topmenu.php. but like i said I'm attempting a mod for this purpose. I was just wondering about the other 2 options out of curiosity. Thanks
  14. I tried to add my site and didn't find instructions so I entered what I thought was everything identifying my use but when I returned, my site didn't show.
  15. Hans Uwe Petersen

    version 13.1.1

    I have been using the Klostermann 's integration method of WordPress and tng with among others with the OpenStreetMap mod for quite some time. Everything war working fine. But when I upgraded tng to version 13.1.1 and the OSM-mod to version 13.1.0.8b the event map is not showing anymore. I then did a new - full - installation and added the OSM-mod 13.1.0.8b. This works without any problems. But as soon as I make the modifications according to the Klostermann's method the map is not showing. Any hint?
  16. This is probably a very simple question for most people .... but what is the script used for cascading a link to the home page throughout the website? I'm not sure why I have such a problem with keeping it but every time I upgrade to a new revision (@V13.1.1 now), I lose it (and it's not in my notes - me bad :-((.) Also, I'm having huge trouble finding where I edited the footer last time... I would really appreciate someone's guidance!
  17. louis42

    Show All Family

    with version 6 "0" = patriarchs and matriarchs not displayed "1" = ancestors + patriarchs and matriarchs not displayed
  18. I'm running version 13.0.4, and occasionally put the site in maintenance mode for updates. Granted, being in maintenance mode does display a small label on each page, but what I'd really prefer is to simply display a splash page with no access at all during maintenance mode time periods. I could go into my template and code one, but being an IT person by trade and thus natively lazy, I thought I'd see if someone had perhaps already invented that wheel. Feedback welcome.
  19. Michael L Thomas

    getting GEOlocations

    This is my website, not really ready for people yet but it is up. https://michaelleethomas.com When I put a location in ie, Big Spring, Howard, Texas, USA I would like to know if there is a way to have a googlemap or other mapping software to show it? Thank Y'all Michael
  20. Hi all, over the past few days I’ve taken advantage of MyHeritage.com offering free access to their photo tools to either repair, enhance or colourise images. Many of the results have been…a little bit odd, to say the least… but in some cases the enhancement of the image has been very good indeed. I’m still not that comfortable with displaying a colorised version of a black and white photo, but in some cases, the enhanced image or “restored colour” image has been quite impressive. The images download with a watermark in the bottom right, which I don’t have an issue with…and I’m still mulling over whether I’m actually going to include these computer enhanced images in my Reunion genealogy database. Personally I’d never just display the enhanced version…I’d always include the original and indicate (somehow) the difference. I’m trying to figure out how I could label the image as “Enhanced” in Reunion, and then when I import via GEDOM into TNG, have them displayed as such? As all my works is done in Reunion and then imported into TNG. But… it made me wonder if some clever person might be able to create a mod that allows you to associate a value with an image, to indicate that it is computer enhanced…AND…when the image is displayed in TNG, it clearly indicates that somehow? Personally I’m not wanting a watermark added to the image…I’m thinking something that just highlights on the page displaying the media that it is enhanced. But to be honest, I’m just thinking out loud, because I’m not exactly sure what the best approach would be and what is achievable? All comments welcome. In case anyone is interested…I also have Adobe Photoshop that can do colorisation…but My Heritage was just so fast and easy to use, I took up their free offer (while it lasted) instead. It’s not something I will continue to do…I’m just trying to figure out the most effective way to use a few of the images that I am quite pleased with.
  21. My first version of TNG was v12. I installed chapta and got it work. After upgrade to TNG 13 the chapta mod doesn't work. I wasn't aware of that until recently. I went in to the Admin page to uninstall the chapta mod. When checking the chapta is still there and doesn't let anyone advance to send a contact mail to me. I have been checking the wiki but I can't remember which version of chapta I was using so I find no answer how to completely remove the mod . I think I recall I had to add some lines in a file. I am a totaly noob when it comes to this I hope someone can give a clue how disable the chapta. -Stefan
  22. edglimited

    The new look of TNG

    In todays market, TNG would need to lift it's game, if it wanted to stay competitive, in the future Family Tree market. The terms Male and Female, now no longer apply, so additions would need to be added to appeal to the L,G,B,T,Q,I mob and the other H,D,O,Z,W,X brigade. Either an updated drop down menu in the get-person creation, or a space to add your own identity, or identity of. Then of course, you have those that don't identify as either Male or Female, they simply acknowledge themselves as being "Non-Binary". They would much rather be identified as a Toaster or a Breville Snack Maker. I'm not sure if @Darren has thought of it, or about it, but first horse out of the gate, normally wins the race. Would certainly put TNG out in front.
  23. Using mainly the Custom Menu Hook Mod sample, I made some changes to my main menu bar. One of those changes involved deleting the Calendar menu item from the Find drop down menu and moving it to the Info drop down menu. I would really prefer the Calendar to be a link on its own on the main menu bar on the same level with the drop down menu titles (but it would not be a drop down menu). If anyone can give me some guidance on how to do that, I would appreciate it. I’m using Template 19, TNG v13.1.1, Windows 10 WAMP server. Jackie
  24. I can not code MODs (or anything else), but I'm a perfectionist in Danish language, so I have this offer to the many MOD developers: If you ever need/want something in a MOD or maybe in a template translated into Danish please tell me. I'll be happy to assist and give back a bit to this wonderful community.
  25. klooster

    Fam Preview mod problem

    Strange problem, with some persons I get een error with the Fam Preview mod. Uninstalling the mod solves the problem, so it is definitely a Fam Preview mod problem I am using version Family_preview_v13.0.0.3 PS: Version family_preview_v10.1.0.2c throws the same problem Show All family is also installed, uninstalling does not solve the problem The family_indicators_v10.1.0.1c is also installed TNG version 13.1 / PHP 8.0.14 The printscreen shows the error on my local host, but on my server the same problem
×