Jump to content
TNG Community

Search the Community

Showing results for tags 'tng-v13'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • TNG Specific
    • Announcements
    • Questions and Answers
    • TNG Modifications
    • Installation and Configuration
    • New Ideas and Suggestions
    • Code Discussion
    • Templates or Design Questions
    • CMS Integrations
    • TNG Wiki
  • Community
    • Member Webpages
    • Genealogy
    • Chit Chat
    • Questions and Answers
    • Offers And Requests

Blogs

  • Community News
  • TNG News

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 142 results

  1. helgoy

    New ID Numbers Not Being Generated

    I am in the process of adding new people to my TNG site, but have been having problems with adding new people as it will not generate a new ID number past 2. I have manually added new ID numbers with success, but from my understanding the program should automatically generate a new number. It is stuck on #2. So, I`ve deleted #1 and started over, but #2 keeps coming up, with no option for #1. Wondering if anyone may know why it will not generate a new ID #. Would be greatly appreciated. I am running TNG 13.0.2. http://vignesroots.com Thanks Helgoy
  2. Hi, Happy Holidays! I am totally confused and could use some advice on how to proceed. Part of my problem is the number of families that I want to set up on my website. I am not sure if what I am trying to accomplish can be done or I will need some custom programming. Tried different setups but have gotten lost with all the options. There is an over whelming amount of information on TNG. My programming skill are limited, I am an advanced beginner in HTML. PHP, I can copy, past and make minor modifications. Depending on the cost, I am willing to pay for the modifications. There are five families that I am trying to cover in the one website, and one GED file. The Renaud/Reeners - My 3rd great grandfather’s family to present The Racine family - My 3rd great grandmother’s family after she remarried after the death of my 3rd great grandfather. Knoebel Family – My mother’s paternal family Schmid Family – My mother’s maternal family Kraus – My paternal grandmother’s family. I have been able to add the names in the Home page header but have been only able to get the first two links to work. (See Header.png) On the Home page, can it be modified to add an additional four more features like Feature 1 to the page? (See Welcome.png) On the Template setup page, can it be modified for the additional four families. (See Template.png) My last change is on the Family Information page. When opening I prefer it to open to the Descendants tab instead of the Ancestors. Is this possible? (See Information.png) Thank You Ed Reeners
  3. Ed R

    Website Security

    Hi, I am in the process of setting up a new TNG v13.02 website. Previously my two other TNG websites were knocked were knocked off-line and damaged. As far as I know, MYSQL data was not compromised. In the process of setting up my new website, there were problems with functionality in TNG V13.02. Eventually, I found out that my hosting provider had “Cloudflare” security set up on the website. Once my provider turned off “Cloudflare” TNG functioned properly. My hosting provider said the “Cloudflare” function is controlled by the host admin and is not a feature that I can turn on/off, . I am curious what other TNG users do for website security, seeing that “Cloudflare” and TNG are not compatible. After doing all the work of setting up another my third site I would hate to lose it to hackers again. Thank you Ed Reeners
  4. I have: assigned captions to my images in LR, exported them to the desktop. verified that the exported images contain the Descriptions (see attached image) Used 13.0 to upload the image to my site (http://thesen.org/Arne/tng/admin_families.php) Unfortunately the Descriptions did not upload (see attached image) I obviously did not do this right. What did I do wrong. 13.0 not uploaded correctly?
  5. Hello! I just noticed a "small" problem on my site. I don't know if it's recent or not since I didn't pay attention to it before today. The problem is that I can't display the full size media. I am able to see the small formats but not the large ones. This always gives me the message "loading" (in French). https://francoissoucy.com/tng/showmedia.php?mediaID=2231&medialinkID=8690 USER: visiteur PASS: visiteur Thank for help!
  6. Chris Lloyd

    Adsense

    Is anyone currently using adsense to monetise (hah) their website? If so where have you found the best place to add the code? I would appreciate links to your site to see the effect... Merry Christmas and I sincerely hope that you aren't too seriously affected by Covid. Hopefully 2021 will be an improvement on 2020.
  7. After installing v13.0.1 there are some changes in the Administration sides. Above the normal screen I am used to see (the bottom image), I have the same selections shown as a list (at the top). Is this expected, is it a setting? I have cleared my cache, and I have compared the template files (I am using template 16) in the update files 12.1 -> 13 with the files on my server-side. And retransferred to be sure. I have not any modifications to the template. What can be a solution or way forward?
  8. XerxX

    Empty map in showmap.php

    Hi all, I get a completely empty map in showmap.php and a PHP Notice. Can someone please check/confirm this using TNG 13.0.x. I found it using TNG 13.0.2 (never checked it with 13.0.1) This can be done with the OSM mod (I did) but not with Google maps. But as I don't have a Google map key I simply entered 123 for the map key, forcing the "Oops!" message: I select menu Find -> Cemeteries I select a cemetery by expanding it as much as possible: I click "Sånga kyrkogård" and I get an empty map! And this is the PHP Notice I get: [21-Dec-2020 11:05:37 UTC] PHP Notice: Undefined index: place in /Applications/MAMP/htdocs/TNG13/googlemaplib.php on line 77 This does not happen in my TNG 12.3 online installation. Thanks in advance for your kind cooperation! Erik
  9. Hi all, While sometimes using date modifiers like bef, abt, between dates etc. i recognized that while using that kind of dates together with a place name, the date does not fit in the field, as a result it creates another line in that date field/column...see the attached picture. I would like to have it like Bef 01 Jan 1821, in 1 row. How to achieve this? I think it should be a simple code change to extend that field size, but i can not find that specific code where to change that? Someone? Any help or suggestion would be appreciated. Regards, Sandor
  10. Derrick

    cannot delete a place

    I click on the x box to delete a place, and the red comes and goes, and the place remains. It's odd; this has never happened before. That's the little video clip attached. It's there still if I log out and come back later. When I select or more places and click "delete selected," a new utterly white tab opens but nothing changes. This happens in Safari, Firefox, and Chrome. Has anyone else seen this? Derrick deleteclip.mp4
  11. Hi, I have started my TNG 13.02 installation. All of my media files are in specific folders. Example: Cemetery, Census, City Directory, Documents, Headstones, Military, Obituaries, Photos, Personal Profiles, Social Security, Travel, Vital Statistics Do I need to add these folders to the database tables? Thank you, Ed Reeners
  12. ton van lil

    Sosa

    I like the Sosa mod. But when a list it my surnames have no surname prefix anymore. Am I doing something wrong? See picture below.
  13. The title specifies the primary question in this posting. I can't find any such option at Admin>>Chart Settings (or elsewhere). Overall, I'd rather just use the browser's zoom feature - which I can do, but then those zoom buttons are just noise on the screen, and, of course, invite what I consider to be the problematic zooming that I've described below. I wonder if these following characteristics of the zoom feature that I see are universal (I've tried it in two browsers), and whether you consider them problematic. I admit that some (most?) of them are definitely not that big a deal, but they combine to make me want to suppress that feature. The zoom icons print. Of course, the graphical charts are generally not well-suited for printing in the first place. Still, a style rule could easily suppress printing of the icons. (Actually, that applies to all of the navigation menus in the non-print mode, but that's a whole other consideration.) Unfortunately, I can't say that I'm seeing this behavior right now, but, sometimes, zooming just the chart is not nearly as fine or as smooth as the native browser zooming, and the chart seems to jump around on the page. When I'm at the beginning of the horizontal charts and zoom out, white space is added above the chart, and (a small part of) the chart disappears at the bottom. That doesn't seem right. Yes, I can drag it back to where it ought to be, but that's an extra and not necessarily obvious step. More problematically, when I'm in the vertical chart and I zoom out, expecting to see more of the chart, much of the visible chart can disappear to the left. That definitely doesn't seem correct. Thinking about this some more, I guess that the zooming feature zooms from the center of the chart (even if the center is off of the page), rather than from the top left, as the browser zoom does. When I enlarge the chart, some of it disappears at the top of the window, and leaves no scrollbar. It took me a while to figure out that I could just drag the chart back down. I don't expect everyone to be so slow on the uptake, but I would expect some users to be confused by it. I suspect that it works the same way on your sites and browsers, but, just in case, you can try this page on one of my test sites
  14. When I go to places in admin, there is a blank record being displayed. If I delete it and leave places and come back, it reappears. Never had that problem with 12.
  15. Hi all, I have detected that in my TNG13 version the TAGS Religion (confession), job and living place are ignored in both, import and export I could not find anything according to this in the setup admin part. Any idea. Attached a dump of the person I export and the gedcom result. TAGS OCCU, RELI and EVEN are not exported. In addition: I have added two MODs concerning _LIVING Flag: backup and display Regards, Fritz muster_gen.ged
  16. WimDirks

    GEDCOM _PRIM tag

    When I include the following in the person's INDI file the picture does not show up automatically in the person's record. 1 OBJE 2 FILE \photos\thumb_wim.gif 2 FORM gif 2 _TYPE PHOTO 2 _PRIM Y The picture is in the directory given in FILE My question is: is this the correct approach? Sorry, newbee since 1 week. Wim
  17. I posted in the other recent thread about this, but I think it fell to the bottom of things: I have had the same issue for a month or two. I followed the steps Ken said here (unload and reload all the mods and delete to old files) and it did not work for me. I have the same issue - the censuses appear twice, and two buttons that say "check census links" on the import/export page. I don't know how I got two versions installed either. I'm using TNG 13.0/ You can see it on the 1850 and 1860 censuses on this page: https://ancestors.pitard.net/getperson.php?personID=I4239&tree=1sttree Thanks for any help-- Derrick
  18. nacsaszta

    Hungarian date format

    The usability of the program would be greatly increased if the date format could be selected in this format and enforced in the impressions: "YYYY. MM.dd" or "YYYY. MM. Dd". Four-digit year, separator, two-digit month, separator two-digit day (example: 2020.11.30.). The divider is a point. As in TNG Admin under Setup - > Configurations - > General Settings - > Miscellaneous - > Numeric Date Preference. I see the Java code in the "datevalidation.js" file parseDate function can handle this, only Darrin Lythgoe's 2006 amendment does not cover this. Suggestion, idea? 🙏
  19. Hi All, Version 13.0.0.2b of the Fixed Family Tab mod is published with these important updates: * Multiple marriages are supported * No conflict with Robin Richmond's Regroup Person Profile mod v13.0.0.19e <-- Note version 19e (published Nov 28, 2020) Grab it here: https://tng.lythgoes.net/wiki/index.php?title=Fixed_Family_Tab Note for TNG 12 users: A version is coming today or tomorrow, but it will NOT include the Regroup Person Profile adaptation. BTW! Public Access Control is updated by Robin to solve conflicys. See here: https://tng.lythgoes.net/wiki/index.php?title=Public_Access_Control Best regards, Erik
  20. Fritz Loseries

    Deny Media Upload or Import

    Is it possible to set a flag, that media will not be allowed to upload or to import via gedcom ? Could not find something concerning this within the configs.
  21. christineH

    Google Map API

    Rookie question #2. I thought I was following the instructions to install the Google Maps API. I don't know what I've done wrong. When I open a map this is what I get Any suggestions about what I need to tweek? Thanks Chris
  22. Brett

    Mod Manager changing code

    I have a clean install of TNG13 with no changes and no Mods installed. It is running on WAMPSERVER 3.2.3, PHP 5.6.40 - 7.4.9, MySQL 5.7.31. When I install a Mod affecting getperson.php, lines 197, 200 and 203 are modified, even when those lines are not a Location in the Mod. It is always the same 3 lines, no matter which Mod is installed. Those lines, on a clean getperson.php end with a blank. Mod Manager removes the blanks on installing the Mod but does not return them when the Mod is uninstalled. I have tested this with several Mods. One to try is Collapse Family Children. Why is Mod Manager making these unnecessary changes? Additionally, shouldn't Mod Manager return any changes to how it was before the Mod was installed?
  23. Good Morning, I am news in this forum and i begin with the sofware TNG, I'm french, i must to wake up my english I have a problème with the thumbnail, image, I download a picture for a collateral ancestor (sister of my grand-grand father), i would like that this picture arrive in thumbnail for the page of Amelie Le Téo, but the photo stay like a camera and not like image, when I see all the media How i must to do http://familleensemble.livehost.fr/getperson.php?personID=I22&tree=FamilleLT sincerely Zazoult
  24. I just want to make sure that I'm doing things right. For a newbie TNG can be a bit challenging... In Import configuration: local photos : F:\DATASTOR\photos\people Do I add a backslash at the end of people? In Media add collection: It seems we have to double the backslash Churches : F:\\DATASTOR\\chuches\\city Do I add a backslash at the end of city? Once a Media collection is added, how can we edit the parameters like the local path? Thanks, Andy
  25. Jan Bastiaanssen

    * SOLVED* Missing thumbs in admin_people

    Somebody else missing these thumb's here, or do i something wrong ?? Jan
×