Jump to content
TNG Community

Search the Community

Showing results for tags 'tng-v12'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • TNG Specific
    • Announcements
    • Questions and Answers
    • TNG Modifications
    • Installation and Configuration
    • New Ideas and Suggestions
    • Code Discussion
    • Templates or Design Questions
    • CMS Integrations
    • TNG Wiki
  • Community
    • Member Webpages
    • Genealogy
    • Chit Chat
    • Questions and Answers
    • Offers And Requests

Blogs

  • Community News
  • TNG News

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 244 results

  1. When I tried to change Log Settings i get an Error message: I tried to exclude "Administrator" from logging. But this Error message (Warning ?) also appears, when I don't exclude usernames; Just by clicking the "SAVE"-Button FIle-Access for both genlog.txt and adminlog.txt is 0777. Is there any debug option for this ?
  2. Recently I changed my setting to never show the LDS data on getperson page (Setup >> Configuration >> General Settings Privacy Show LDS Data: to Never) That works fine, but now I get a PHP Warning. Warning: Use of undefined constant tngpath - assumed 'tngpath' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/29/d271600856/htdocs/testbrown/personlib.php on line 630 How can I make the warning not display on the screen? An example page https://edwards-moore-family.net/testbrown/getperson.php?personID=I6&tree=0001 Version v. 12.2, hosted on 1&1 Thanks, - John
  3. Jude

    Editing "Notes"

    I'm positive I've edited "Notes" in the past but the how is eluding me. From the person's profile and edit, the notes disappear from the screen. How can I locate them for editing?
  4. I am not exactly sure how to phrase my question. I am unable to add a source, a spouse or children. When I try half of the page becomes shaded and I have no option to continue, I am desperately in need of a solution because it is very frustrating to say the least. Any help would be greatly appreciated. A photo is attached of what is occurring.
  5. I've gotten the following error message after installing TNG 12 from 11.2. Now unable to change templates.
  6. Since I last updated TNG v12.2 an individual's ahnentafel on the Ancestors tab is only showing one generation. I have looked in Chart Settings, but ahnentafel is not mentioned, niether is it in the Help page. I am using Template 16. Does anyone have a similar problem or a solution?
  7. At the time of release of version 1.0.3, there waqs release MYSQL 5.7. In it's strict mode, it prevented saving 0 as date. This meant new registrations did not created SQL errors. it was only tested on TNG versions 9 and 10.1.3 asI had not upgraded to V12 it's operation in WP-TNg integration (by Mark Barnes) was a bit flacky. I have bumped up new release to version 2.0.1 because I have now upgraded to TNG version 12.1 and this version and this now TNG-Worpress login works with most TNG versions. What does Version 2.0.1 do? Adds a Registration Form which may replace the Wordpress registration form by deselecting 'Membership>Anyone can register' in Wordpress Dashboard>Settings. Adds a User Profile page which saves the changes in Wordpress and TNG database Adds an enhanced Password-Reset module which checks for the presence of email of registered user. Almost all the text used in pages and emails is customisable by the administrator. User may login using either registered user Name or email. On successful login, if User Name exists in TNG database, the user is also logged in to TNG. GDPR Privacy policy is implemented Compatibility Tested on TNG versions, 9, 10.1.3 and 12.1 Not tested on TNG V11 but database changes are incorporated (Thank you @Darrin for providing me the details of the changes) Tested on PHP version 5.4 - 7.3.1 Tested, successfully, with Kloosterman and Mark Barnes methods of Integration Detects TNG versions in use to allow for database changes Customisable privacy settings track TNG 12 cookie and consent flags set consent flag for TNG V9-11 saves consent flag in Wprdpress database set to ask returning user for consent Outstanding Issue If using Mark Barnes plugin, Login within TNG is not functional. User can only login / logout using the Widget. Cause of this is buried deep inside the tne plugin and I have not been able to resolve this. I have the widget working on my live site using Kloosterman method and on my Test site using Mark Barnes plugin. Sadly, both sites are still using TNG V10.13. I have not got round to upgrading the two sites. 🙁 Upgrade to tng V12.2, on both sites, was forced on me because PHP 5.4 became depracated. If you are using Mark Barnes Plugin, remember to 'uncheck Integrate TNG/Wordpress logins: ' in the plugin setup You may download V2.01 V2.0.2 form here If appropriate please message me if you intend to test/use this plugin.
  8. slowjim

    Login problem

    There seems to be an anomaly concerning logging in on my website. If your browser automatically logs you in - or - you log in at the home page there is no problem. It works perfectly. If you try to log in while you are anywhere else on the site - such as an individual ancestor's page, then it hangs up and shows a blank page. The url says it is hung at processlogin.php. However, if you hit the browser's back button it will go back to where you were and it will show you logged in. The same thing happens whether you are using Firefox, Chrome, or Opera. When using Edge, it just jumps back to the Home page and shows you logged in. This is not the way it is supposed to work. I am using TNG ver 12.2. This problem did not exist before I upgraded. Perhaps I did something wrong setting it up. Anyone have any suggestions? Thanks James Brown https://thebrownfamilytree.info/
  9. I'm trying to understand how to write URL/URI links in TNG addons like the Family Group Worksheet to keep them compatible with WordPress and other CMS integrations. My scripts sometimes fail on WordPress sites and I'm pretty sure it's because links to other pages are not working correctly. I've already scoured the Internet with no joy, but I suspect all the real expertise is right here. Using the TNG function getURL() is not ideal, since my scripts often work from a TNG sub directory, where I need to define cms['tngpath'] to access TNG libraries, but works against my own scripts which are relative to the working directory of the addon, not the TNG root. So what does the CMS need? Could anyone with an integration like WordPress using the TNGcms class share a copy of that script with me to help me understand the internals? Any other guidance on this issue, such as which links are affected (only menus?) and which are not, would be most helpful. Thanks.
  10. Hi all, There's something off with my index.php page and I'm hoping some kind soul will help me understand how to fix it. If you hover over the top drop-down menu you'll see what I mean. https://thechosenscribe.uk/genealogy/index.php Thanks in advance Laura
  11. Hello, When I launch the import gedcom from the computer (or the server) the process runs endlessly. And by stopping the import, the site (TNG and Wordpress) is inaccessible for about 5 minutes with the following message: 503 Service Temporarily Unavailable nginx
  12. I have looked around and I am sure this has been asked many times...I am starting from scratch due to my hosting account being hacked. I downloaded my GEDCOM from Ancestry which I had spent many hours researching and documenting my family history and added a large amount of media. When I downloaded the Ancestry file, and uploaded it to TNG, non of the media came with it. Instead, it shows a generic icon and it links back to Ancestry to download a document ...or more frustrating is a file name on the TNG site (see below) Some of these photos I no longer have. Is there some way to DL from ancestry to include the media files......or some sort of work around? Over the years, I have used several PC's and I would have to search all of them individually to try and recreate what I had. Many thanks, Dan
  13. Hi everyone, On both the Registration form and the suggest form there is a link to the Data Protection Policy. My question is how I can accomplish some extra space between the Data Protection Policy link and the text above is. In my opinion it is squeezed together to much at the moment. Kind regards, Rob Severijns
  14. Please remove this post.
  15. I added a new cemetery under Cemeteries, add new and saved. I came back to review and it wasn't there so I re-added, saved and confirmed it was there this time. In Media, Media Information in the drop down box for Cemetery that new cemetery is there twice! So I wasn't going nuts I did add it the first time but something happened. So how do I get rid of the double listing in the drop down? Should I delete the single entry in the Cemetery list, confirm both are gone in the drop down and re-add?
  16. Old_borstel

    Once again: No header no footer /WP/TNG)

    Sorry, but I can't solve the problem with the Kloosterman method - this old problem. I use: WP 5.3, (Theme: Spacious); TNG 12.02, PHP 7.3: TNG is placed a subfolder of WP called "Datenbank". WP is working fine, TNG is working fine. When I opened TNG in the WP-menue I see the "search-form" (correct) but no header or no footer. Instead there a two lines with an error for the header: Warning: include(wptng-topmenu.php): failed to open stream: No such file or directory in /kunden/222818_70794/rp-hosting/8704/9704/typo3cms/combi/wp/datenbank/genlib.php on line 172Warning: include(): Failed opening 'wptng-topmenu.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /kunden/222818_70794/rp-hosting/8704/9704/typo3cms/combi/wp/datenbank/genlib.php on line 172 and for the footer: Warning: include(wptng-footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /kunden/222818_70794/rp-hosting/8704/9704/typo3cms/combi/wp/datenbank/genlib.php on line 234Warning: include(): Failed opening 'wptng-footer.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /kunden/222818_70794/rp-hosting/8704/9704/typo3cms/combi/wp/datenbank/genlib.php on line 234 The Wptng files are correct, no space or something else, like the instructions. The TNG template has the chanced header, footer and meta entries. The TNG config.php: $rootpath = "/kunden/222818_70794/rp-hosting/8704/9704/typo3cms/combi/wp/datenbank/"; $templatenum = ""; $templateswitching = "0"; $homepage = "http://www.combi.xn--ortssippenbcher-9vb.org/wp/"; $tngdomain = "http://www.combi.xn--ortssippenbcher-9vb.org/wp/datenbank/"; I changed homepage entry, but no success. (cache deleted every time) What is going wrong? Please do not write too specific in php-language. Thanks so lot. Jochen
  17. When someone registers using the new account form both the person AND I receive (as I've set it up) an acknowledgement email. In MY (Admin) email, I've got all the wording the way I want it BUT, at the bottom of the email I receive (the New TNG user registration request) is a link to Administration showing http://mysite/admin.php. I want to change that link to http://mysite/folder1/admin.php. Where can I find this link to change it? In the User Acknowledgement email where I thank them for registering, once again, I have all the wording the way I want it BUT, at the beginning we have HELLO (which I know how to change) and then the persons full name, as they entered it on the registration form. I want to use JUST the persons first name, not first and last. Is there a way to make this happen? Thanks for your help on this.
  18. Shukataan

    Trouble with thumbnails.

    Hello, I am new to the forum and I have TNG v. 12.2. I am using the mod "Admin Thumbnails" 12.0.0.4a. I am using Wamp Version 3.1.9 - 64bit on my laptop. I installed Admin Thumbnails because I was having problems with making thumbnails for many of images. I had originally the setting for max image size for thumbnails at 2000, I have now set it to 10000. The reason I have done this is because I was and still have problems generating thumbnails. All my media is from Ancestry.com, I downloaded the gedcom from the tree I wanted from the most updated Family Tree Maker 2017. I transferred all my media from Family tree maker 2017 to the Wamp>TNG>www>photos folder. Each picture can be viewed on a mouse over with the dead link thumbnail icon on the admin media folder. Some of the thumbnails have showed up aside for maybe 30+ images out of 399. I have used ADMIN Thumbnails mod to try to regenerate the thumbnails repeatedly and nothing has worked. I tick the Regenerate existing thumbnails box and Regenerate thumbnail path names where file does not exist. I have even tried both at the same time. No luck... Any suggestions? Thank You
  19. Hello, After reinstalling TNG, how to restore theme configuration settings and user files Thank you JLouis
  20. Hi All: I am really sorry and I feel this is either an easy fix or has been discussed many times. So I am sorry to bug on this. Whenever I load the map on the individual page of TNG, I get a box that says "Are you the owner of the site?" I click OK and then get the map, but with the watermark "For Development Purposes Only." Any thoughts on how to fix this? Thank you, and I am sorry if this has been answered a lot. Best, Bob
  21. jimatpdx

    mytngstyle.css modification

    I am trying to run TNG hooked to Wordpress with the plugin. I understand that I can't use TNG templates and that I need to modify the mytngstyle.css file. With no modification the TNG page just looks like what is shown below. The WIKI says "The mytngstyle.css overrides the TNG following TNG style sheets: genstyle.css the default TNG style sheet when you do not select a template templatestyle.css the template override style sheet tngtabs1.css tngtabs2.css" My problem is that I have no experience with css files and don't know where to start modifying the mytngstyle.css file. Any suggestions would be appreciated. Jim Stevens Home Page Welcome, Administrator. Search Last Name: First Name: Other Features Log Out Register for a User Account Advanced Search Surnames Bookmarks Statistics Photos Histories Documents Videos Recordings Albums All Media Cemeteries Headstones Places Notes Dates and Anniversaries Reports Sources Repositories What's New Most Wanted Change Language Access Log Administration Contact Us Please customize this page! © 2019
  22. Paul Richard

    Default language - multilingual website

    I currently have a website for our association that is bilingual (french and english). All of my pages, blogs, menus etc are in both languages. In my main menu at the top of the screen, I have a language switcher with the option French or English. If the user is on a french page and uses the Language Switcher to English, the whole website changes to English (Main menu, footer, page content). I am in the process of integrating TNG on my website using the Kloosterman method. I have not yet published the page to the public but the integration is working perfectly and uses my web page designs. The only issue is the language that TNG will present the screens in. I have set up both French and English on my TNG setup, but is there a way that when you go to the TNG page, it would automatically open on the language that was already chosen by the user with the Language Switcher on the main menu. Ex: If the user is on any page in French, when he clicks on my link to go to the TNG page, it would automatically open in French and if he uses the Language switcher to change to English, it would refresh automatically like the rest of the pages. Thanks
  23. I'm using the subroot functionality to put my configuration files outside the user accessible area. (above the www path). I also want to do the same for my media and other content folders. This would also allow me to use these files for my production website and development website. How can I implement this?
  24. Using the latest build of TNG (12.2) and attempting to use Rick Bisbee's Image Captcha. When installing the mod, I get the following: line 21: %target:TNG_captcha.php% verified line 38: %location:% #1 not installed line 50: %parameter:$max_images:8% line 54: %parameter:$capsize:72% line 60: %copyfile: cap_image.php not copied Source: mods/image_captcha_v12.0.0.6/cap_image.php line 62: %target:@cap_image.php% file missing (optional) will ignore line 102: %target:customconfig.php% verified line 103: %location:% #1 not installed The image captcha config file is in the mods folder along with the file folder, image_captcha_v12.0.0.6 as it was extracted. The images are not available in options although it does show the names of them Any ideas what I might be doing wrong here
  25. Jan Bastiaanssen

    Mod Manager Compare

    I tried to install Mod Manager Compare on my productionsite TNG V12.2 It installs after changing Languages into languages in line 934 in the mod's cfg-file. But then it cannot read the cfg-files. On my localsite it runs perfectly. Anyone idea's ?? Thanks, Jan
×