Jump to content
TNG Community

Search the Community

Showing results for tags 'tng-v12'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • TNG Specific
    • Announcements
    • Questions and Answers
    • Installation and Configuration
    • New Ideas and Suggestions
    • Code Discussion
    • Templates or Design Questions
    • CMS Integrations
    • TNG Wiki
  • Community
    • Member Webpages
    • Genealogy
    • Chit Chat
    • Questions and Answers
    • Offers And Requests

Blogs

  • Community News
  • TNG News

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 113 results

  1. Old_borstel

    Once again: No header no footer /WP/TNG)

    Sorry, but I can't solve the problem with the Kloosterman method - this old problem. I use: WP 5.3, (Theme: Spacious); TNG 12.02, PHP 7.3: TNG is placed a subfolder of WP called "Datenbank". WP is working fine, TNG is working fine. When I opened TNG in the WP-menue I see the "search-form" (correct) but no header or no footer. Instead there a two lines with an error for the header: Warning: include(wptng-topmenu.php): failed to open stream: No such file or directory in /kunden/222818_70794/rp-hosting/8704/9704/typo3cms/combi/wp/datenbank/genlib.php on line 172Warning: include(): Failed opening 'wptng-topmenu.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /kunden/222818_70794/rp-hosting/8704/9704/typo3cms/combi/wp/datenbank/genlib.php on line 172 and for the footer: Warning: include(wptng-footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /kunden/222818_70794/rp-hosting/8704/9704/typo3cms/combi/wp/datenbank/genlib.php on line 234Warning: include(): Failed opening 'wptng-footer.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /kunden/222818_70794/rp-hosting/8704/9704/typo3cms/combi/wp/datenbank/genlib.php on line 234 The Wptng files are correct, no space or something else, like the instructions. The TNG template has the chanced header, footer and meta entries. The TNG config.php: $rootpath = "/kunden/222818_70794/rp-hosting/8704/9704/typo3cms/combi/wp/datenbank/"; $templatenum = ""; $templateswitching = "0"; $homepage = "http://www.combi.xn--ortssippenbcher-9vb.org/wp/"; $tngdomain = "http://www.combi.xn--ortssippenbcher-9vb.org/wp/datenbank/"; I changed homepage entry, but no success. (cache deleted every time) What is going wrong? Please do not write too specific in php-language. Thanks so lot. Jochen
  2. I added a new cemetery under Cemeteries, add new and saved. I came back to review and it wasn't there so I re-added, saved and confirmed it was there this time. In Media, Media Information in the drop down box for Cemetery that new cemetery is there twice! So I wasn't going nuts I did add it the first time but something happened. So how do I get rid of the double listing in the drop down? Should I delete the single entry in the Cemetery list, confirm both are gone in the drop down and re-add?
  3. Shukataan

    Trouble with thumbnails.

    Hello, I am new to the forum and I have TNG v. 12.2. I am using the mod "Admin Thumbnails" 12.0.0.4a. I am using Wamp Version 3.1.9 - 64bit on my laptop. I installed Admin Thumbnails because I was having problems with making thumbnails for many of images. I had originally the setting for max image size for thumbnails at 2000, I have now set it to 10000. The reason I have done this is because I was and still have problems generating thumbnails. All my media is from Ancestry.com, I downloaded the gedcom from the tree I wanted from the most updated Family Tree Maker 2017. I transferred all my media from Family tree maker 2017 to the Wamp>TNG>www>photos folder. Each picture can be viewed on a mouse over with the dead link thumbnail icon on the admin media folder. Some of the thumbnails have showed up aside for maybe 30+ images out of 399. I have used ADMIN Thumbnails mod to try to regenerate the thumbnails repeatedly and nothing has worked. I tick the Regenerate existing thumbnails box and Regenerate thumbnail path names where file does not exist. I have even tried both at the same time. No luck... Any suggestions? Thank You
  4. Hello, After reinstalling TNG, how to restore theme configuration settings and user files Thank you JLouis
  5. Hi All: I am really sorry and I feel this is either an easy fix or has been discussed many times. So I am sorry to bug on this. Whenever I load the map on the individual page of TNG, I get a box that says "Are you the owner of the site?" I click OK and then get the map, but with the watermark "For Development Purposes Only." Any thoughts on how to fix this? Thank you, and I am sorry if this has been answered a lot. Best, Bob
  6. I have finally found a way to get my media files assigned to the proper custom media collections during the GEDCOM import process. It does require a "hack" to the gedimport_misc.php file, maybe someday the capability can be made standard by Darrin, or turned into a mod, but for now, this is a HUGE thing for me. I've never cared for the documents/video/recordings collections, always wanted to use my own collections and menu items. Since I use TNG just for display, and frequently clear the tree and reimport from GEDCOM, I needed the placement of files into collections to be automated and not manual. Now it is. I wrote it up in a longer blog post with lots of screen shots, and I'm afraid it probably still doesn't make too much sense, but thought I'd offer it here for anyone looking to do this. Say I have images of birth certificates and the like on my desktop in P:\Genealogy\exhibits\birth_records, and my genealogy program (RootsMagic) puts that entire path in the GEDCOM file. I really want to have a media collection and menu item called "Birth Records", and for the GEDCOM import to put those files in that collection for me. Here's how make the server folder structure similar to the desktop folder structure on desktop: P:\Genealogy\exhibits\birth_records on server: tng/documents/birth_records create the collection in TNG Admin>>Media collection ID: birthrec display title: Birth Records folder name: documents/birth_records add code to customconfig.php defining this collection and the gedcom file path $locimppath['birthrec'] = "P:\\Genealogy\\exhibits\\birth_records"; edit gedimport_misc.php to add this collection ID and import path info to the getLocalPathList function This is what gedimport_misc.php section looks like original: function getLocalPathList($mediatypeID) { global $locimppath, $mediatypes_locpaths; switch( $mediatypeID ) { case "photos": $locpath = $locimppath['photos']; break; case "histories": $locpath = $locimppath['histories']; break; case "documents": $locpath = $locimppath['documents']; break; case "headstones": $locpath = $locimppath['headstones']; break; case "recordings": case "videos": $locpath = $locimppath['other']; break; default: $locpath = isset($mediatypes_locpaths[$mediatypeID]) ? $mediatypes_locpaths[$mediatypeID] : ""; } return $locpath; } You need to add a "case" section for your new media collection. This is what you add: case "birthrec": $locpath = $locimppath['birthrec']; break; Do that for every additional media collection you have created. This is the longer blog post about this technique https://lptex.com/blog/tng-custom-media-collections-using-gedcom-import/ Here's what I see after I do a GEDCOM import and then run the secondary process to trim menus And this is what the menu looks like on the live site I'm working towards the TNG-WP integration and will not be using the TNG menus at all, so I didn't bother with any menu icons. I hope this helps others as much as it has me - this is something I've wanted for YEARS and finally sat down to figure out how to do it myself.
  7. jimatpdx

    mytngstyle.css modification

    I am trying to run TNG hooked to Wordpress with the plugin. I understand that I can't use TNG templates and that I need to modify the mytngstyle.css file. With no modification the TNG page just looks like what is shown below. The WIKI says "The mytngstyle.css overrides the TNG following TNG style sheets: genstyle.css the default TNG style sheet when you do not select a template templatestyle.css the template override style sheet tngtabs1.css tngtabs2.css" My problem is that I have no experience with css files and don't know where to start modifying the mytngstyle.css file. Any suggestions would be appreciated. Jim Stevens Home Page Welcome, Administrator. Search Last Name: First Name: Other Features Log Out Register for a User Account Advanced Search Surnames Bookmarks Statistics Photos Histories Documents Videos Recordings Albums All Media Cemeteries Headstones Places Notes Dates and Anniversaries Reports Sources Repositories What's New Most Wanted Change Language Access Log Administration Contact Us Please customize this page! © 2019
  8. When someone registers using the new account form both the person AND I receive (as I've set it up) an acknowledgement email. In MY (Admin) email, I've got all the wording the way I want it BUT, at the bottom of the email I receive (the New TNG user registration request) is a link to Administration showing http://mysite/admin.php. I want to change that link to http://mysite/folder1/admin.php. Where can I find this link to change it? In the User Acknowledgement email where I thank them for registering, once again, I have all the wording the way I want it BUT, at the beginning we have HELLO (which I know how to change) and then the persons full name, as they entered it on the registration form. I want to use JUST the persons first name, not first and last. Is there a way to make this happen? Thanks for your help on this.
  9. While I like the idea of Heat Maps - they will not work in my case because of the way I have my information entered in my database (non-standard). There are too many records to try to fix so... I need to disable heat maps and/or delete the button links. Please let me know where to do this. Thanks
  10. Paul Richard

    Default language - multilingual website

    I currently have a website for our association that is bilingual (french and english). All of my pages, blogs, menus etc are in both languages. In my main menu at the top of the screen, I have a language switcher with the option French or English. If the user is on a french page and uses the Language Switcher to English, the whole website changes to English (Main menu, footer, page content). I am in the process of integrating TNG on my website using the Kloosterman method. I have not yet published the page to the public but the integration is working perfectly and uses my web page designs. The only issue is the language that TNG will present the screens in. I have set up both French and English on my TNG setup, but is there a way that when you go to the TNG page, it would automatically open on the language that was already chosen by the user with the Language Switcher on the main menu. Ex: If the user is on any page in French, when he clicks on my link to go to the TNG page, it would automatically open in French and if he uses the Language switcher to change to English, it would refresh automatically like the rest of the pages. Thanks
  11. I'm using the subroot functionality to put my configuration files outside the user accessible area. (above the www path). I also want to do the same for my media and other content folders. This would also allow me to use these files for my production website and development website. How can I implement this?
  12. Using the latest build of TNG (12.2) and attempting to use Rick Bisbee's Image Captcha. When installing the mod, I get the following: line 21: %target:TNG_captcha.php% verified line 38: %location:% #1 not installed line 50: %parameter:$max_images:8% line 54: %parameter:$capsize:72% line 60: %copyfile: cap_image.php not copied Source: mods/image_captcha_v12.0.0.6/cap_image.php line 62: %target:@cap_image.php% file missing (optional) will ignore line 102: %target:customconfig.php% verified line 103: %location:% #1 not installed The image captcha config file is in the mods folder along with the file folder, image_captcha_v12.0.0.6 as it was extracted. The images are not available in options although it does show the names of them Any ideas what I might be doing wrong here
  13. At the time of release of version 1.0.3, there waqs release MYSQL 5.7. In it's strict mode, it prevented saving 0 as date. This meant new registrations did not created SQL errors. it was only tested on TNG versions 9 and 10.1.3 asI had not upgraded to V12 it's operation in WP-TNg integration (by Mark Barnes) was a bit flacky. I have bumped up new release to version 2.0.1 because I have now upgraded to TNG version 12.1 and this version and this now TNG-Worpress login works with most TNG versions. What does Version 2.0.1 do? Adds a Registration Form which may replace the Wordpress registration form by deselecting 'Membership>Anyone can register' in Wordpress Dashboard>Settings. Adds a User Profile page which saves the changes in Wordpress and TNG database Adds an enhanced Password-Reset module which checks for the presence of email of registered user. Almost all the text used in pages and emails is customisable by the administrator. User may login using either registered user Name or email. On successful login, if User Name exists in TNG database, the user is also logged in to TNG. GDPR Privacy policy is implemented Compatibility Tested on TNG versions, 9, 10.1.3 and 12.1 Not tested on TNG V11 but database changes are incorporated (Thank you @Darrin for providing me the details of the changes) Tested on PHP version 5.4 - 7.3.1 Tested, successfully, with Kloosterman and Mark Barnes methods of Integration Detects TNG versions in use to allow for database changes Customisable privacy settings track TNG 12 cookie and consent flags set consent flag for TNG V9-11 saves consent flag in Wprdpress database set to ask returning user for consent Outstanding Issue If using Mark Barnes plugin, Login within TNG is not functional. User can only login / logout using the Widget. Cause of this is buried deep inside the tne plugin and I have not been able to resolve this. I have the widget working on my live site using Kloosterman method and on my Test site using Mark Barnes plugin. Sadly, both sites are still using TNG V10.13. I have not got round to upgrading the two sites. 🙁 If you are using Mark Barnes Plugin, remember to 'uncheck Integrate TNG/Wordpress logins: ' in the plugin setup You may download V2.01 form here If appropriate please message me if you intend to test/use this plugin.
  14. Jan Bastiaanssen

    Mod Manager Compare

    I tried to install Mod Manager Compare on my productionsite TNG V12.2 It installs after changing Languages into languages in line 934 in the mod's cfg-file. But then it cannot read the cfg-files. On my localsite it runs perfectly. Anyone idea's ?? Thanks, Jan
  15. Arne Storset

    Deceased person - uncheck Living?

    When updating a dead person with date of death etc. I would expect that the person's status as Living should be unchecked automatically. Or do I have to uncheck it manually?
  16. I am using template 18. Utilizing my limited knowledge of java-script and what I could look up on the internet, I created a script that uses some dom-manipulation to load 19 pictures of individuals over the main image on the home page so that it would resemble a montage of photos kind of laid about. It makes each photo a link to that individuals page. Each photo is of a deceased person in the tree. By using Adobe Elements I was able to make sure each photo was of a very small byte-size to reduce the time it took to load these images. I struggled trying to decide the best place to load and run this script and decided based on what I read on various websites, that the best place was as near the closing body tag as possible. Of course on TNG pages this would be the footer. After a few attempts to create a custom footer failed because they had no effect, I discovered that I could easily plant a script there just by putting in at Admin > General Settings > Site Design and Definition > Custom Footer message. It works. My question: Is the fact that it seems to work good enough? Is this best way to add script there using a text-box that was clearly meant to add text to the footer? Incidentally, the script checks to see if this is the home page and if so, to load another script that loads the pictures. var script = document.createElement("script"); script.type = "text/javascript"; if (document.title == "Our Family History") { script.src = "templates/template18/customloadpics.js"; } document.body.appendChild(script) What is the best way to put a script like this in the footer? Thanks, James Brown https://thebrownfamilytree.info
  17. Just now I got the following message: "Er deed zich een fout voor in de TNG software. Dit kan het gevolg zijn van een setup issue, een incomplete upgrade of een bug in het programma. Als je de eigenaar bent van de site, mag je contact opnemen met TNG support voor hulp met dit probleem. Kopieer a.u.b. de query hieronder en plak hem in je bericht. "An error occurred in the TNG software. This could be the result of a setup issue, an incomplete upgrade or a bug in the program. If you are the owner of the site, you can contact TNG support for help with this problem, please copy the query below and paste it into your message."Query: INSERT INTO tng_children (familyID,personID,ordernum,gedcom,mrel,frel,haskids,parentorder,sealdate,sealdatetr,sealplace) VALUES ("F39","I72",4,"tree1","","",1,0,"","0000-00-00","")Duplicate entry 'tree1-F39-I72' for key 'familyID' " Please help. I don't know what this means or how serious it is.
  18. SORTED! Hi, changed my hosting provider, at the same time as upgrading my TNG to latest. (I know...) All working fine, except for this: Sending email, app goes to tngsendmail.php page and ends up with a blank screen. I hit refresh, and ' sorry! ' appear in the top left. Previously I'd get a confirmation message to tell me message had gone. Any ideas? Thanks
  19. Hi, I would like to modify the new users welcome e-mail. The standard email would be: Hello xxx, Your genealogy user account has been activated. Your login information is: Username: xxx Password: xxx Where would I be able to modify this so I could add in links to a user guide for example. Kindest Regards David
  20. rcpettit

    Census Plus side by side images

    Using 12.0.0.10a, I'm trying to enter a Kansas State Census for 1905. The problem I'm have is that it was done in book form with left half is on one page and the right half on another. Is there a way to display the two images when viewing the census record on persons page? Right now I have to just use the first image as I can't link the second page. Was thinking of photoshoping the two images into one.
  21. Getting back into using TNG and installed version 12 full version. Got it setup and running and starting to convert my rootsmagic data over. I noticed that under media in admin that Link To doesn't put a clickable link to the person media is for. Under an older version the Link To column had clickable links, did this go away with V12 or am I missing something.
  22. I am creating a new version of my TNG website and testing it on my wampserver before deploying it. I converted a Family Tree Maker 2017 gedcom file using the gedcom_converter_v12.0.0.13 and placename_format_v12.0.0.4 mods. I am very pleased with the result. Particularly the ability to import 'citation' links which show up as thumbnail-media-links right below the relevant source citations in the 'Sources' section of an individual's page. I think this looks cool and would also be convenient for anyone trying to understand what my sources were rather than just a written citation. I would be 100 percent happy if not for one vexing problem. When I click any of these links, the media displays as it should, but then there are two PHP errors at the bottom of the page. Warning: mysqli_free_result(): Couldn't fetch mysqli_result in C:\wamp64\www\mywebsite\tng\tngconnect.php on line 81 Warning: mysqli_fetch_assoc(): Couldn't fetch mysqli_result in C:\wamp64\www\mywebsite\tng\tngconnect.php on line 50 Of course, the file size of this media is very large and I intend to take care of that later, but that has nothing to do with the errors. In fact, if I deleted all the 'citation' links to this media and just left a 'person' link, the errors would go away, but then the thumbnails will not display below the citations either. I know very little about PHP, but I suspect that the errors are probably caused by my PHP configuration with my wampserver, but that is only a guess. I hate to upload this to my actual website and still see these errors there. In my wampserver, I checked PHP > PHP extensions > and there I see 'php_mysqli' checked, so that means it's alright?? Right? My php version is 5.6.38 and the TNG Diagnostics tab shows all green checks. TNG V12.1 My hope is that someone with greater knowledge than I will be able to help me solve this problem for which I would be very grateful https://thebrownfamilytree.info .
  23. I am very new to HTML - I'm having to learn it because I want to create history pages based on historytemplate.php, and I need to be able to format my text etc so it looks good on screen. At the moment I have two history files, the first (rogues1.php) was created by converting a Word file from Word into HTML, and copying the html into my new file. This has resulted in a lot of messy code, but thanks to Newfloridian some of this has been stripped out. The second (jamesmcaleerstory.php) was created by copying and pasting the contents of another Word document directly into a second php file, and starting the formatting from there. This is a much tidier file. Both are still very much a work in progress, so please be understanding. I've been using the forums and online HTML tutorial where I have been able to find something that seems to be what I want, but sometimes I can't find an answer that works, and other times it seems to work in one file and not another. I'm sure I am going to be posting a lot of queries for help in the next few weeks, but my first two questions are these: 1. Why do the two files handle single and double quotes differently from each other? In one (rogues1.php), I can just enter them directly and the display perfectly - as in father's or "The Flight of the Allens". In the other (jamesmcaleerstory.php) this produces and error - so here father's appears on the page as father’s. In this file I have to use codes ' and " . However, there is at least one example in this same file where I have typed "Peter's" in the html document and it appears exactly as that with double and single quotes which is exactly what I wanted! 😩 2. My second question is about center-justifying text - ie so that text ends neatly on both sides and is centred in the middle of the page . This will apply to various quotations that I've included like a newspaper article extract in rogues1.php and a quote from a letter in jamesmcaleerstory.php. I found out how to produce the newspaper extract in two columns, which I liked but have since taken out, but it still didn't justify the text on both left and right. The files are attached and can be viewed on my website at http://parcel-of-rogues.org.uk/parcel-of-rogues/histories/rogues1.php and http://parcel-of-rogues.org.uk/histories/jamesmcaleerstory.php Username: Guest; Password: Familyfriend Can anyone help please? Thank you Sharon rogues1.php jamesmcaleerstory.php
  24. bigalp

    Table crashed

    Hi All looking at individuals seems to throw an error as below which looks like a table crash Any ideas on how to fix it please? I am not aware of anything that I have changed to cause this Thanks Alan Pearce An error has occurred in the TNG software. This could be due to a setup issue, an incomplete upgrade or a program bug. If you are the site owner, you may contact TNG support for help with this problem. Please copy the query below and paste it into your message. Query: SELECT display, tng_xnotes.note as note, tng_notelinks.eventID as eventID, tng_notelinks.xnoteID as xnoteID, tng_notelinks.ID as ID, noteID FROM tng_notelinks LEFT JOIN tng_xnotes on tng_notelinks.xnoteID = tng_xnotes.ID AND tng_notelinks.gedcom = tng_xnotes.gedcom LEFT JOIN tng_events ON tng_notelinks.eventID = tng_events.eventID LEFT JOIN tng_eventtypes on tng_eventtypes.eventtypeID = tng_events.eventtypeID WHERE tng_notelinks.persfamID="I0013" AND tng_notelinks.gedcom="Pearce" ORDER BY eventdatetr, tng_eventtypes.ordernum, tag, tng_notelinks.ordernum, ID Table './pearcea_tng/tng_xnotes' is marked as crashed and should be repaired
  25. TBirdUK

    Admin Places Search Mod

    running TNGv12.1 with Admin Places Search v12.0.0.4 Mod works well but the Check box "With no associated Events" is missing? See attached
×